A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобийганська громада
Закарпатська область, Берегівський район

Як протидіяти домашньому насильству

Дата: 14.07.2022 11:04
Кількість переглядів: 698

Не мовчати!

Як протидіяти домашньому насильству

Фото без опису

Виділяється кілька основних форм домашнього насильства:

  • Фізичне насильство: ляпаси, штовхання, щипання, побиття та нанесення будь-якої фізичної шкоди, примушування вживати алкоголь чи наркотичні речовини, позбавлення волі, залишення в небезпеці, ненадання допомоги.
  • Психологічне насильство: образи, погрози вбивством або каліцтвом потерпілій особі або третім особам, контроль у репродуктивній сфері, обмеження у контактах з близькими та друзями, дискримінація через переконання, віросповідання, національну, расову приналежність чи походження.
  • Сексуальне насильство: примушування потерпілої особи до небажаних статевих стосунків та будь-які діяння сексуального характеру без згоди, примушування займатися проституцією, примус до вагітності або аборту.
  • Економічне насильство: позбавлення чи обмеження житла, їжі, води, одягу, особистих коштів та документів, заборона чи примушування працювати або навчатись, перешкоджання в отриманні лікування, примушування жебракувати.

Домашнє насильство – це насильство однієї людини (людей) над іншою (іншими) у рамках побутових відносин, таких як шлюб чи співжиття, незалежно від економічного чи соціального статусу.

Економічне насильство часто подається як турбота – спочатку партнер наполягає не працювати чи не навчатись, потім з’являється контроль та звітування щодо використаних коштів та приниження.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора