A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобийганська громада
Закарпатська область, Берегівський район

Про встановлення розміру ставки збору за місця для паркування транспортних засобів на території Великобийганської сільської ради

Дата: 22.07.2022 13:46
Кількість переглядів: 448

 

 

УКРАЇНА
ВЕЛИКОБИЙГАНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА БЕРЕГІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Р І Ш Е Н Н Я

Двадцять третьої сесії VIIІ–го скликання

Від 29 червня 2022 року № 919                                                                                            с. Велика Бийгань

Про  встановлення розміру ставки збору 
за місця для паркування транспортних 
засобів на території Великобийганської 
сільської ради

Відповідно до Податкового кодексу України, cт. 64 Бюджетного кодексу України, Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, керуючись п. 24 ч. 1 ст. 26, ч. 1 ст. 59, ч. 1 ст. 69 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Великобийганська сільська рада 

                                                                                         ВИРІШИЛА
                                   
1. Встановити з 01.01.2023 року на території Великобийганської сільської ради ставку збору за місця для паркування транспортних засобів за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності в розмірі 0,075% мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
2.  Встановити елементи про збір за місця для паркування транспортних засобів (додаток 1).
3. Вважати таким, що втратило чинність з 01.01.2023 року рішення 11 сесії Великобийганської сільської ради 8-го скликання від 13.07.2021 року № 408 “Про встановлення місцевих податків і зборів на території Великобийганської сільської ради”.
4. Відділу економіки та правового забезпечення Великобийганської сільської ради оприлюднити рішення на сайті Великобийганської сільської ради www.velyka-byigan-rada.gov.ua.
5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

Сільський голова                                                                                                                    Ганна НОДЬ
 

 

Додаток 1
до рішення двадцять третьої сесії 
VIII-го скликання 
Великобийганської сільської ради 
від 29 червня 2022 № 919


ЕЛЕМЕНТИ
 ПРО ЗБІР ЗА МІСЦЯ ДЛЯ ПАРКУВАННЯ
 ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ 

1.    Загальні положення

1.1. Елементи про збір за місця для паркування транспортних засобів на 2023 рік (далі – Елементи) розроблено на підставі статті 268-1 Податкового кодексу України № 2755-VІ від 02.12.2010 року зі змінами та доповненнями, Бюджетного кодексу України, пункту 24 частини 1 статті 26, частини 1 статті 59, частини 1 статті 69 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» № 280/97-В від 21.05.1997 року зі змінами та доповненнями визначає порядок справляння збору за місця для паркування на території громади.
Ці Елементи є обов’язковими до виконання юридичними та фізичними особами на території Великобийганської сільської ради, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад.

2.    Платники транспортного податку

2.1. Платниками збору є юридичні особи, їх філії (відділення, представництва), фізичні особи - підприємці, які згідно з рішенням Великобийганської сільської ради організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.
2.2. Перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, в якому зазначаються їх місцезнаходження, загальна площа, технічне облаштування, кількість місць для паркування транспортних засобів, затверджується рішенням Великобийганської сільської ради про встановлення збору.
Таке рішення разом з переліком осіб, які уповноважені організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів, надається Виконавчим комітетом Великобийганської сільської ради контролюючому органу в порядку, встановленому розділом I Податкового Кодексу України.


3.    Об’єкт оподаткування

3.1. Об’єктом оподаткування є земельна ділянка, яка згідно з рішенням Великобийганської сільської ради, спеціально відведена для забезпечення паркування транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування, тротуарах або інших місцях, а також комунальні гаражі, стоянки, паркінги (будівлі, споруди, їх частини), які побудовані за рахунок коштів бюджету Великобийганської сільської ради, за винятком площі земельної ділянки, яка відведена для безоплатного паркування транспортних засобів, передбачених статтею 30 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні".

4.    База оподаткування

4.1. Базою оподаткування є площа земельної ділянки, відведена для паркування, а також площа комунальних гаражів, стоянок, паркінгів (будівель, споруд, їх частин), які побудовані за рахунок коштів бюджету Великобийганської сільської ради.

5.    Ставка збору за місця для паркування транспортних засобів

5.1. Ставки збору встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв. метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі 0,075 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
 

6. Податковий період

6.1.    Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу.
6.2.    Порядок обчислення та сплати податку.

6.3. Сума збору за місця для паркування транспортних засобів, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, сплачується щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк, за місцезнаходженням об’єкта оподаткування.
6.4. Платник збору, який має підрозділ без статусу юридичної особи, що провадить діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на земельній ділянці не за місцем реєстрації такого платника збору, зобов’язаний зареєструвати такий підрозділ як платника збору у контролюючому органі за місцезнаходженням земельної ділянки.

7.    Відповідальність платників збору за місця для паркування транспортних засобів

7.1. Платники збору за місця для паркування транспортних засобів несуть відповідальність за правильність обчислення, своєчасність та повноту сплати сум збору за місця для паркування транспортних засобів, а також за своєчасність подання податкових декларацій.

8.    Контроль

8.1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

Сільський голова                                                                                                              Ганна НОДЬ
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора