A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобийганська громада
Закарпатська область, Берегівський район

Про встановлення транспортного податку на території Великобийганської сільської ради

Дата: 22.07.2022 13:55
Кількість переглядів: 484

 

УКРАЇНА

ВЕЛИКОБИЙГАНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА БЕРЕГІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Двадцять третьої сесії VIIІ–го скликання

 

Від 29 червня 2022 року № 920                                                                                              с. Велика Бийгань

 

Про встановлення транспортного податку

на території Великобийганської сільської ради

 

Відповідно до ст. 10,  ст. 267  Податкового кодексу України, Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, керуючись п. 24 ч. 1 ст. 26, ч. 1 ст. 59,  ч. 1 ст. 69 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Великобийганська сільська рада

ВИРІШИЛА

1. Встановити ставку транспортного податку за кожен легковий автомобіль, який використовується до 5 років ринкова вартість, якого становить 375 мінімальних зарплат, у розмірі 25 000 гривень з розрахунку на календарний рік.

2. Затвердити Елементи про транспортний податок згідно додатку 1.

3. Вважати таким, що втратило чинність з 01.01.2023 року рішення 11 сесії Великобийганської сільської ради 8-го скликання від 13.07.2021 року № 408 “Про встановлення місцевих податків і зборів на території Великобийганської сільської ради”.

4. Відділу економіки та правового забезпечення Великобийганської сільської ради оприлюднити рішення на сайті Великобийганської сільської ради www. velyka-byigan-rada.gov.ua.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

Сільський голова                                                                               Ганна НОДЬ

 

 

Додаток 1

до рішення двадцять третьої сесії

VIII-го скликання

Великобийганської сільської ради

 від 29 червня 2022 № 920

 

Елементи транспортного податку

 

1. Платники податку

Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані на території населених пунктів Великобийганської сільської ради, згідно з чинним законодавством, власні легкові автомобілі визначені, пунктом 267.1 статті 267 Податкового кодексу України.

2. Об'єкт оподаткування

Об’єкт оподаткування визначено пунктом 267.2. статті 267 Податкового кодексу України.

3. База оподаткування

База оподаткування визначена пунктом 267.3. статті 267 Податкового кодексу України.

4. Ставка податку

Ставка податку визначена пунктом 267.4. статті 267 Податкового кодексу України.

5. Податковий період

Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

6. Порядок обчислення та сплати податку

Порядок обчислення та сплати податку здійснюється в порядку визначеному підпунктом 267.6. статті 267 Податкового кодексу України .

Обчислення суми податку з об'єкта/об'єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку в порядку визначеному підпунктом 267.6. статті 267 розділу ХІІ Податкового кодексу України.

Щодо об'єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 01 січня звітного року i до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію за формою встановленою у порядку визначеному статтею 46 Податкового кодексу України, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально, відповідно до підпункту 267.6.4. пункту 267.6. статті 267 Податкового кодексу України.

Щодо об'єктів оподаткування, придбаних протягом року, декларація юридичною особою – платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об'єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

7. Порядок сплати податку

Податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до бюджету Великобийганської сільської ради згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

8. Строки сплати податку

Транспортний податок сплачується:

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

9. Відповідальність платників за сплату податку та контроль за його надходженням до бюджету

9.1. Платники транспортного податку несуть відповідальність за неподання, несвоєчасне подання декларації з транспортного податку до контролюючого органу, правильність обчислення, повноту і своєчасність сплати податку до бюджету Великобийганської сільської ради відповідно до Податкового кодексу України (із змінами та доповненнями).

9.2. Контроль за своєчасністю подання декларації з транспортного податку до контролюючого органу, правильність його обчислення, повноту і своєчасність сплати до бюджету здійснює ГУ ДПС у Закарпатській області області.

 

Сільський голова                                                                                Ганна НОДЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора