A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобийганська громада
Закарпатська область, Берегівський район

У Великобийганській територіальній громаді відбувся І-й етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл"(ДЖУРА)

Дата: 16.05.2023 11:37
Кількість переглядів: 406

Фото без опису

У Великобийганській громаді 12 травня 2023 року стартував І етап (ТГ) Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("ДЖУРА"). 
Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра "Сокіл" ("Джура") є базовою основою для організації комплексної системи національно-патріотичного виховання учнівської молоді.
Патріотичне виховання є складовою частиною навчально-виховного процесу, формування у юнаків та дівчат почуття любові до України, зміцнення духовного і фізичного духу молоді та відродження козацьких традицій. У цей складний для нашої держави час як ніколи актуальним є патріотичне виховання.  Яскравим прикладом такого виховання є Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра "Сокіл" ("Джура"). 
Урочисте відкриття відбулося на території Гутівської гімназії.

Учасників гри привітала голова Великобийганської сільської ради Ганна Андріївна Нодь, побажала юним джурам успіхів, наполегливої і справедливої боротьби у грі та зазаначила, що «Джура» - це дружба, наполегливість, воля до перемоги; це чудова і чесна гра.

Фото без опису

На захід завітали: Віталій Омельянович Матій - голова Берегівської районної військової адміністрації, Шін Йосип Бейлович - голова Берегівського осередку товариства угорської культури Закарпаття, Сімчера Іван Іванович – заступник голови Великобийганської сільської ради та інші.
В.о. начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Великобийганської сільської ради Маріанна Дублей побажала всім учасникам гри вдалих стартів і наполегливої боротьби у змаганнях, доброго настрою і чудових вражень, перемоги та миру!

Фото без опису

З 12 по14 травня змагалися чотири команди: рій "БЕМС", рій "БОРЦІ", рій "Малобийганські ОРЛИ" та рій "СОКОЛИ".  Під вмілим керівництвом директора Гутівської гімназії Ангели Товт були організовані різні локації для проведення залікових етапів та майстер-класів для команд. 
Учні показали свої вміння зі стройової підготовки на етапі "Впоряд", представляли рої в конкурсі "Ватра", намагалися набрати якомога більше очок під час гри «Козацькі розваги», відповідали на питання із історії козацтва на етапі "Відун". Цікавою для юних джур виявилася «Теренова гра» з елементами топографії та орієнтування, яку було проведено в Гутівській лісопосадці.  Рої також взяли участь у конкурсі з надання першої долікарської допомоги «Рятівник».
Учасникам гри було представлено підрозділом ДСНС майстер-класи з гасіння умовної пожежі та дії підрозділів ДСНС у надзвичайних ситуаціях, після чого проводився конкурс «Пожежник». Також було організовано та проведено конкурс «Бівак».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Всі конкурси  І етапу (ТГ) Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл"("Джура") оцінювала компетентна суддівська колегія, на чолі з головним суддею, начальником служби у справах дітей Великобийганської сільської ради, Олександром Івановичем Поповичем, яка уважно спостерігала за грою команд, щоб визначити найрозумніших, найсильніших та найспритніших.

Протягом трьох насичених днів всі отримали чимало позитивних емоцій, підсилили власне почуття національної гордості, патріотизму, поваги до історичного минулого та духовних цінностей народу. Кожен із учасників розумів власну відповідальність перед командою та рідною школою, тому намагався бути максимально організованим, чітко виконував поставлені задачі. 

Головний суддя Олександр Попович оголосив результати І етапу(ТГ) Всеукра-їнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("ДЖУРА"). 
І місце - рій «БЕМС» Гутівської гімназії.

Фото без опису
ІІ місце - рій «БОРЦІ» Великобийганської гімназії.

Фото без опису
ІІ місце -  рій «Малобийганські ОРЛИ» Малобийганської гімназії.

Фото без опису
ІІІ місце - рій «СОКОЛИ» Дийдянської гімназії.

Фото без опису
Переможців у загальнокомандному заліку нагороджено грамотами, медалями.

 
За сприяння голови Берегівської військової адміністрації Віталія  Матія рій переможець за І місце отримав цінний подарунок -  туристичну палатку. 
Щиро дякуємо колективам закладів освіти за активну роботу із молоддю в напрямку військово-патріотичного виховання та значні зусилля, докладені під час підготовки та проведення І етапу (ТГ) гри. Триденні змагання показали командний запал, згуртованість роїв та волю до перемоги.
Гордо стоїмо на освітньому фронті, вклоняючись силі та мужності захисників зі ЗСУ! У єдності наша сила та ПЕРЕМОГА!

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора