Великобийганська громада
Закарпатська область, Берегівський район

Відкрите звернення до голови Європейської ради Шарля Мішеля та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана

Дата: 12.12.2023 13:22
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

 

Шановний Пане Президенте Шарль Мішель, шановний Пане прем'єр-міністре Угорщини Вікторе Орбан!

Ми, представники угорської національної спільноти Закарпаття, звертаємося до Вас з великою надією та проханням щодо підтримки рішення щодо відкриття переговорів про членство України в Європейському Союзі, запланованого на 14-15 грудня 2023 року.

Україна за останній рік продемонструвала значний прогрес у виконанні рекомендацій Європейської Комісії щодо забезпечення прав національних меншин. Новий законопроект, прийнятий українським парламентом, суттєво відображає інтереси національних меншин і користується нашою повною підтримкою. У той же час, маємо надію на те, що всі норми прийняті у зазначеному комплексному законі, будуть імплементовані у нормативні документи українського законодавства з урахуванням всіх пропозицій котрі були надані громадськими організаціями закарпатських угорців. Цей крок є важливим для підтвердження відданості України зміцненню прав людей різних національностей на території всієїкраїни і в Закарпатті зокрема.

Ми наполегливо закликаємо всіх лідерів держав-членів ЄС продовжувати підтримувати Україну на шляху євроінтеграції. Цей поступ у забезпеченні демократії та прав національних меншин є невід'ємною частиною Копенгагенських критеріїв членства, і ми віримо, що Україна заслуговує на підтримку її зусиль у цьому напрямку.

Навіть під час повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, Україна продовжує здійснювати необхідні реформи і залишається вірною своїм євроінтеграційним цінностям.

Ми вдячні за Вашу увагу до цього питання та надіємося на позитивне рішення, яке сприятиме майбутньому України та зміцненню європейського співтовариства.

З повагою,

Великобийганська територіальна громада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора